0657398890 info@geozicht.nl

Temperatuurverschillen inzichtelijk maken

Warmte­beelden

Snelle detectie

Van warmte­bronnen en tempera­tuur­afwij­kingen

Een warmtebeeld camera maakt warmte, normaal gesproken onzichtbaar voor het menselijke oog, zichtbaar. De combinatie met drones biedt ongekende kansen voor diverse sectoren en toepassingen. Vanuit de lucht kunnen warmtebronnen en afwijkingen in temperatuur snel en efficiënt worden gedetecteerd. Dankzij drones nu ook op grote schaal en op lastig bereikbare locaties. Door gelijktijdig kleurenopnames te maken worden afwijkingen nog sneller en objectiever opgemerkt.

Snelle identificatie

Voor inspectie gebouwen en installa­ties

In industriële omgevingen kunnen warmtebeelden zeer effectief worden ingezet om temperatuur afwijkingen op installaties en gebouwen te constateren, bijvoorbeeld door isolatieproblemen, slijtage en defecten. Het werk- of productieproces kan tijdens de inspectie per drone gewoon doorgaan.

Gerichte actie

Door duidelijke warmte­beelden

Ook defecte cellen van zonnepanelen zijn op warmtebeelden duidelijk herkenbaar. Door met behulp van een drone warmtebeelden te maken kunnen omvangrijke zonneparken zo snel in kaart worden gebracht en beschadigde panelen gericht geïdentificeerd.

Ook in het kader van waterveiligheid hebben warmtebeelden zich al ruimschoots bewezen. Vochtige (kwel)plekken langs dijken lichten namelijk duidelijk op door de afwijkende omgevingstemperatuur. Vanaf de grond kunnen dijkwachters de beelden live beoordelen en veldploegen nog gerichter actie ondernemen.

Wij geven u overzicht

Maak kennis met de ONGEKENDE mogelijkheden

onze diensten