0657398890 info@geozicht.nl

Nauwkeurig, veilig en veelzijdig

(Drone-) LiDAR

LiDAR scanner met ongekende mogelijkheden

Revolutie in 3D laserscanning

Nauwkeurig, veilig en veelzijdig; de uitermate mobiele laserscanner van GeoZICHT biedt ongekende flexibiliteit en maakt de inwinning van 3D geodata in complexe en uitdagende situaties mogelijk. Dankzij een vernuftig en compact ontwerp kan de LiDAR niet alleen vanuit de lucht onder een drone maar ook vanaf een boot op het water, uit een rijdend voertuig of als handheld scanner worden ingezet.

Tot in de puntjes scannen

Sneller en veiliger scannen van lastig bereikbare locaties

De combinatie van 3D laserscanning en drones biedt unieke kansen die tot voorkort onmogelijk leken. Waar andere (scan)technieken veelal beperkt zijn qua snelheid of mobiliteit kunnen objecten middels drone-LiDAR relatief eenvoudig van alle zijden vastgelegd worden. In veel situaties kan daarbij tevens worden volstaan zónder tijdelijke stremmingen, omleidingen en/of buiten­dienststellingen. Dit biedt aanzienlijke voordelen bij complexe of lastig bereikbare constructies zoals bruggen, industriële installaties en hoogspannings­masten. Maar ook in het kader van indoor volumemetingen en voor het beheer- en onderhoud van stedelijk groen.

Simultaneous Localization And Mapping

Veilig vliegen in complexe omgevingen

Onze drone-LiDAR is uniek dankzij een dubbele functionaliteit. Naast drone mapping voor de inwinning van 3D geodata fungeert het systeem óók als een robuust veiligheidsmechanisme dankzij geavanceerde SLAM algoritmes. Zo wordt de scandata tijdens de vlucht in real-time verwerkt tot een 3D kaart (360ox360o) van de omgeving. Hiermee wordt de drone in staat gesteld om automatisch obstakels te detecteren en ontwijken, maar ook om stabiel positie te behouden op plekken waar een (RTK-)GPS signaal ontbreekt en andere (kompas)instrumenten verstoord raken, zoals onder bruggen en binnenin tunnels (brug)kelders en gebouwen. Dit maakt dat een drone inspectie van dergelijke locaties niet alleen veiliger maar ook effectiever en beter uitgevoerd kunnen worden.

Wij geven u overzicht

Maak kennis met de ONGEKENDE mogelijkheden

onze diensten