0657398890 info@geozicht.nl

Iv-INFRA / NEBEST / WESTENBERG

3D inspectie bruggen Rijkswaterstaat

GEEN BRUG TE VER voor een drone inspectie

BRUGINSPECTIES VAN DE 21STE EEUW

In samenwerking met verschillende toonaangevende ingenieursbureaus voerde GeoZICHT in 2021 visuele drone inspecties uit aan tientallen grote bruggen in beheer bij Rijkswaterstaat door heel Nederland. Naast de innovatieve inwinning van de beelden zelf werd er ook een nieuwe en state-of-the-art methode ontwikkeld waarmee de inspectiebeelden beschikbaar worden gesteld aan de inspecteurs.

Visueel inspecteren van kritieke infra

In samenwerking met ingenieursbureaus Iv-Infra, Westenberg en Nebest heeft GeoZICHT een grootschalige drone inspectie uitgevoerd aan ruim 20 grote bruggen van Rijkswaterstaat door heel het land. Van de Martinus Nijhoffbrug bij Zaltbommel tot de Moerdijkbrug over het Hollands Diep en de IJsselbruggen bij Arnhem, allen werden ze haarfijn en volledig vastgelegd door onze drones en hoge resolutie camera’s. Naast een reductie van risico’s voor (bemande) inspectieteams is een bijkomend voordeel dat het totaal aan inspecties werd uitgevoerd zónder stremmingen of hinder voor het vaarwegverkeer onder de brug noch voor het verkeer er boven op.

slimmer inspecteren met 3d inspectiemodel

De (tien)duizenden inspectiefoto’s van elke brug zijn door onze specialisten fotogrammetrisch verwerkt tot een 3D model en ontsloten via een interactieve online-viewer. In de viewer fungeert een 3D mesh van het object als fotorealistische digitale kopie (digital twin) waarmee de inspecteur intuïtief langs de constructie kan navigeren. Met eenvoudige muisklikken op het model worden de relevante inspectiefoto’s getoond in de originele hoge resolutie. De inspecteur kan ook direct op het 3D model annotaties en classificaties toevoegen over waargenomen schades en de te nemen maatregelen. Zelfs het verrichten van grove metingen zoals afstanden en oppervlaktes behoort tot de mogelijkheden.

Bekijk de video

Bekijk hieronder een VIDEO VAN DE 3D INSPECTIE BEELDBANK IN ACTIE VOOR TWEE VAN DE geïNSPECTEERDE BRUGGEN

Wij geven u overzicht