0657398890 info@geozicht.nl

Ingenieursbureau westenberg

visuele 3d drone inspectie muiderbrug a1

een unieke brug in de rijksweg a1

elk detail haarscherp in beeld

De Muiderbrug in de Rijksweg A1 is een absolute blikvanger en een uniek kunstwerk waarmee dagelijks ruim 200.000 voertuigen het Amsterdam-Rijnkanaal oversteken. De huidige brug is al de derde op deze plaats en werd geopend in 1972. In 2009-2010 werd de brug verbouwd tot een tuibrug met 70m hoge pylonen en 120m lange stalen drukbalken.

drone inspectie op hóóg niveau

Om goed zicht te houden op de algehele staat van haar areaal voert Rijkswaterstaat i.s.m. ingenieursbureaus periodiek inspecties uit aan alle bruggen in Nederland. Zo worden eventuele defecten of schades tijdig opgemerkt, kan er doelgericht onderhoud worden gepleegd en blijft de beschikbaarheid van deze cruciale verkeersaders behouden. In opdracht van Ingenieursbureau Westenberg heeft GeoZICHT een uitgebreide visuele drone inspectie van de Muiderbrug uitgevoerd. Naast de complete onderzijde en zijaanzichten brachten wij ook de indrukwekkende pylonen haarfijn in beeld met onze drones en hoge resolutie inspectiecamera’s.

slim inspecteren met fotorealistisch 3d model

Verspreid over meerdere dagen werden er ruim 10.000 foto’s ingewonnen. Om ook de onderzijde van de brug bóven het drukbevaren Amsterdam-Rijnkanaal goed, compleet én veilig in beeld te brengen hebben wij ook ons innovatieve Drone-LiDAR systeem ingezet. Dankzij dit systeem kunnen wij ook stabiel vliegen op plaatsen waar géén GPS ontvangst is en zo haarscherpe inspectiebeelden te kunnen schieten. Al het beeldmateriaal is naderhand met behulp van fotogrammetrie verwerkt tot een compleet en fotorealistisch 3D model en beschikbaar gemaakt voor de inspecteurs middels een online viewer. Deze interactieve 3D beeldbank stelt de inspecteurs in staat om eenvoudig langs de constructie te navigeren, schades te lokaliseren en te annoteren en zelfs metingen te verrichten.

Wij geven u overzicht