0657398890 info@geozicht.nl

MOJO Concerts

Digitale platte­grond festival­terrein Beuningen

Kracht van de luchtlandmeter

Nauw­keurige en actuele informatie

Voor festivalorganisaties is informatie over de maatvoering en huidige inrichting van het festivalterrein van onschatbare waarde. Het meten met hulp van een drone is een bijzonder efficiënt en effectief alternatief voor het landmeten vanaf de grond.

Luchtlandmeter aan het werk

In opdracht van MOJO Concerts brachten we recreatieterrein Groene Heuvels, bekend van het Down the Rabbit Hole festival, zeer gedetailleerd in kaart met onze drone. We maakten bijna 1.000 opnames van het 18 hectare grote terrein. Met hulp van fotogrammetrische nabewerking hebben we deze foto’s omgezet naar een orthofoto met een resolutie van 1cm en een 3D puntenwolk en hoogtemodel. Met paspunten rekenden we alle producten aan elkaar voor een nauwkeurige aansluiting op het Rijksdriehoek (RD) stelsel.

Meten is weten

De geleverde producten vormen een digitale ondergrond of onderlegger. Op basis van de orthofoto kunnen de locaties van objecten en het verloop van paden zeer precies worden ingetekend. Bijzonder is dat de dronebeelden zaken aan het licht brachten die tijdens een eerdere inventarisatie vanaf de grond onopgemerkt waren gebleven. De puntenwolk maakt het tevens mogelijk om belangrijke vraagstukken in het driedimensionale vlak, zoals het hoogteverloop, de afwatering en de ideale plaatsing van podia en kunstwerken op basis van zichtlijnen inzichtelijk te maken.

Bekijk de video

Bekijk hieronder een animatie van de 3D puntenwolk van het festivalterrein

Wij geven u overzicht