0657398890 info@geozicht.nl

Ingenieursbureau Maters en De Koning

3d drone scan kade bergen op zoom

drone mapping voor 3d scan van kademuur

elk detail haarscherp in beeld

In opdracht van Ingenieursbureau Maters en De Koning heeft GeoZICHT een bijzondere 3D scan van een kademuur in Bergen op Zoom uitgevoerd. Aan de hand van een zeer gedetailleerde fotogrammetrische drone wordt er inzicht gegeven in de algehele visuele staat van de kade enerzijds en mogelijke vervormingen van de constructie anderzijds.

drone mapping in bebouwd gebied én in de ctr

GeoZICHT is gevraagd om een nauwkeurige inmeting te verzorgen van een grondkerende constructie, gelegen aan het water in een woonwijk te Bergen op Zoom. Omdat er vermoedens bestaan dat de kademuur lokaal vervormingen vertoond wenst de beheerder een 3D model voor verdere analyse. Nadat alle omwonenden op voorhand zijn geïnformeerd en luchtverkeersleiding van Vliegbasis Woensdrecht akkoord heeft gegeven is er een uitgebreide drone mapping uitgevoerd. Dankzij een combinatie van zowel nadir, oblique én terrestrische beeldinwinning werd de constructie zo vanuit alle hoeken nauwgezet in kaart gebracht.

een compleet meetkundig en visueel 3d model

Aan de hand van enkele duizenden hoge resolutie fotobeelden is middels fotogrammetrie een complete 3D reconstructie uitgevoerd. Naast een gedetailleerde orthofotomozaïek (luchtfoto) en hoogtemodel werd ook een indrukwekkende puntenwolk op RD-NAP coördinaten gegenereerd met maar liefst 21.000 punten per vierkante meter. De puntenwolk stelt de opdrachtgever in staat om intuïtief langs de constructie te navigeren en elk onderdeel minutieus na te lopen. Ook kunnen er uiteenlopende 2D en 3D analyses worden verrichten zoals het berekenen van afstanden en oppervlaktes en het genereren van dwarsprofielen en hoogte- en diepte verschilkaarten.

Bekijk de video

Bekijk hieronder een IMPRESSIE VAN DE UITEINDELIJKE 3D PUNTENWOLK 

Wij geven u overzicht