0657398890 info@geozicht.nl

VR-LAB

Inter­actieve 360-graden lucht­panorama

UNIEK PERSPECTIEF OP DE TOEKOMST

INTER­ACTIEVE 360-GRADEN PANORAMA NIEUW WINDPARK

De komende jaren verreizen in totaal 29 windmolens langs de Rijksweg A16. Een ambitieus maar bovenal uniek project. Van de zes turbines die bij knooppunt Zonzeel worden gebouwd, komt er namelijk één in handen van het op duurzaamheid gerichte Traais Energie Collectief. Samen met het onttrekken van aardwarmte, het opwekken van elektriciteit uit stromend water en vele duizenden zonnepanelen draagt de nieuwe turbine bij aan een energieneutraal Terheijden en omgeving.

De wereld in vogelperspectief

In opdracht van VR-LAB hebben wij een 360-graden luchtfoto ingewonnen op grote hoogte; op de exacte locatie waar de gondel van de nog te plaatsen windturbine zal komen. Door vanaf deze locatie vele tientallen foto’s in alle windrichtingen te nemen en deze vervolgens aan elkaar te rekenen, ontstaat een panoramabeeld met een zeer hoge resolutie. Vergelijkbaar met Google Streetview is het mogelijk om op interactieve wijze rond te kijken, maar dan vanaf een unieke locatie hoog boven de grond.

Drone meets Virtual Reality

Om omwonenden en andere belanghebbenden inzicht te bieden in de toekomstige situatie, vóórdat deze is gerealiseerd, heeft VR-LAB het panorama verwerkt tot een Virtual Reality omgeving. Hierin zijn onder andere de windturbine zelf en andere objecten in een straal van 500 meter digitaal gemodelleerd. Door een VR-bril op te zetten kunnen gebruikers zich bovenop de gondel begeven, interacteren met de omgeving en waarnemen hoe de toekomstige situatie eruit te komen zien.

Bekijk de panorama

Bekijk hieronder de interactieve 360-graden panorama die we hebben geschoten ter hoogte van de toekomstige windturbine

Wij geven u overzicht