0657398890 info@geozicht.nl

FACTO GEO

BGT kartering N207 Alphen a/d Rijn

Veiligheid voor alles

Inmeten van een autoweg met behulp van drones

In samenwerking met FACTO GEO hebben wij een proef uitgevoerd langs de onlangs gerenoveerde N207 bij Alphen aan den Rijn. De gewijzigde verkeerssituatie dient te worden vastgelegd zodat de digitale BGT kaart kan worden aangepast. Traditionele metingen langs een weg zijn echter risicovol en vereisen diverse maatregelen waardoor hinder ontstaat voor het verkeer. De inzet van onze drone maakte veilig inmeten mogelijk.

Nauwkeurig én veilig een provinciale weg inmeten met een drone? Dat kan!

Het inmeten van autowegen met een drone vraagt letterlijk en figuurlijk om een creatieve aanvliegroute. Voor drones gelden namelijk minimale wettelijke afstanden ten opzichte van wegen en verkeer. In plaats van bovenlangs te vliegen, maakten we de beelden vanaf de zijkant, op een veilige afstand en onder verschillende hoeken. Daarnaast maakten wij gebruik van een korte ingestelde wegafsluiting om de referentiepunten veilig langs én op het wegdek te plaatsen.

Van luchtfoto naar digitale kaart

De beelden rekenden wij na afloop aan elkaar tot een puntenwolk, orthofoto en een digitaal hoogtebestand. Zowel het detailniveau als de nauwkeurigheid voldoen ruimschoots aan de BGT vereisten voor het verrichten van deze karteringen. Door het ontwikkelen en toepassen van slimme algoritmes is het zelfs mogelijk om dit deels semiautomatisch uit te voeren.

Wij geven u overzicht