0657398890 info@geozicht.nl

Groene Hart Ziekenhuis GOuda

Thermografische inspectie dakisolatie

CO₂-reductie in de zorg

Efficiënt inspecteren van een compleet ziekenhuis

Zorginstellingen in Nederland hebben afgesproken dat de CO2-uitstoot in 2030 minstens 49% minder moet zijn dan in 1990, o.a. door een reductie in het energiegebruik van gebouwen. Ook het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) in Gouda werkt hard om dit doel te realiseren, zo werden in de voorbije jaren alle daken volledige gerenoveerd en extra geïsoleerd. In opdracht van het GHZ voerde GeoZICHT een thermografische inspectie ter beoordeling van de huidige situatie.

Voor dag en dauw op pad

De inspectie werd uitgevoerd op een koude winterse dag en startte al vlak voor zonsopkomst wanneer het verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur maximaal is. Voor de inspectie werd o.a. een drone met een warmtebeeldcamera ingezet. Zo kon in relatief korte tijd het volledige dakoppervlak in kaart worden gebracht, op zoek naar minutieuze temperatuurverschillen. Na zonsopkomst werd het dak nogmaals ingevlogen op basis van drone mapping i.c.m. een visuele camera. Dit om de eventuele bevindingen in het thermografische beeld beter te kunnen interpreteren.

eenduidige resultaten voor doelgericht beheer

Om het risico voor derden verder te minimaliseren vond de uitvoering plaats in het weekend, werden de ingangen tijdelijk extra bewaakt en werd al het personeel op voorhand geïnformeerd. Na afloop werd al het ingewonnen beeldmateriaal m.b.v. fotogrammetrie vertaald naar zowel een thermische als een visuele orthofoto. Alle resultaten zijn via een online viewer beschikbaar gesteld en leveren zo waardevolle informatie op aan de beheerder waarmee de effectiviteit van de reeds genomen maatregelen kan worden gecontroleerd én inzichtelijk kan worden gemaakt op welke plekken mogelijk nog méér winst te behalen is.

 

 

Wij geven u overzicht